Volledig scherm
Spoedzorg gaat op de landelijke actiedag voor een betere CAO in St Jansdal gewoon door. © Ruben Schipper

St Jansdal Harderwijk draait zondagsdienst tijdens landelijke actiedag

Wie op woensdag 20 november een afspraak heeft staan in het St Jansdal in Harderwijk, wordt mogelijk gebeld met de mededeling dat de afspraak wordt uitgesteld. Dat heeft allemaal te maken met de landelijke actiedag, waarop tal van ziekenhuizen zondagsdienst gaan draaien.

Ook in ziekenhuis St Jansdal gaan afdelingen actievoeren voor een goede cao, door het draaien van zondagdiensten op diverse afdelingen en het organiseren van ludieke acties. Dat geldt onder meer voor de poliklinieken dermatologie, gynaecologie en KNO. Dit betekent dat medewerkers van actievoerende afdelingen geen geplande zorg leveren. 

Persoonlijk contact met patiënt

Met patiënten die hier een afspraak hebben staan, wordt persoonlijk contact opgenomen. Het ziekenhuis zegt het te betreuren wanneer de actiedag tot overlast leidt voor de patiënt. Uitgangspunt voor St Jansdal blijft wel dat de patiëntveiligheid en de zorg voor de patiënt voorop staat. Spoedzorg, oncologische zorg en de zorg voor kinderen gaan in het hele ziekenhuis gewoon door. Een overzicht van de afdelingen waar zondagsdienst wordt gedraaid staat op de website van het ziekenhuis: www.stjansdal.nl/actiedag

Geen radiologische onderzoeken

Op de landelijke actiedag wordt er ook overigens ook geen radiologisch onderzoek gedaan, met uitzondering van spoedgevallen. De afdeling radiologie in Da Costa in Putten is volledig gesloten.

Salarisverhoging

De vakbonden vragen een structurele salarisverhoging van 5 procent en een extra toeslag op loon als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken. Ook willen de bonden dat ziekenhuizen maatregelen nemen om de werkdruk te verminderen, allemaal nodig om het werk voor verpleegkundigen aantrekkelijk te houden. Want - zo stellen de bonden - de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg is groot en de uitstroom ook.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe