De vestiging van het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad. Als het kabinet besluit tot het oprichten van covid-ziekenhuizen, dan stelt St Jansdal hiervoor ruimte beschikbaar op deze locatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De vestiging van het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad. Als het kabinet besluit tot het oprichten van covid-ziekenhuizen, dan stelt St Jansdal hiervoor ruimte beschikbaar op deze locatie. © de Stentor/Gerald Meijer

St Jansdal kan binnen twee maanden covid-ziekenhuis gereed hebben: ‘Huidige werkwijze niet houdbaar’

Als het kabinet besluit tot de oprichting van aparte covid-ziekenhuizen, kan ziekenhuis St Jansdal in Lelystad er binnen twee maanden klaar voor zijn. Het ziekenhuis is voor personeel wel afhankelijk van andere ziekenhuizen.

10 reacties

 • Stefan Ramon

  6 maanden geleden
  uit de reacties te lezen denkt men dat er zo even een blik nieuw personeel opengetrokken kan worden. Op veel ziekenhuis afdelingen is het nou al passen en meten, hoe gaan we dan een nieuw hospitaal bemensen? Er is ook nog een enorme berg inhaal zorg, dus hoe dan? En hieronder lees ik ' nieuwe mensen opleiden' en ' alleen nog personeel' . Blijkbaar begrijpt men niet dat er een tekort is van zo'n 15.000 a 19.000 verpleegkundigen van in totaal 50.000 a 70.000 mensen tekort in de zorg.
 • J. Albers

  6 maanden geleden
  Niets ten nadele van het onderwijs hoor! Maar het is toch volstrekt belachelijk dat de grootste crisis sinds de oorlog in Nederland gemanaged moet worden door een onderwijzertje! Grote mond en zelfverzekerdheid ontbreekt hem niet, maar organisatorisch is het een van de grootste prutsers die ik ooit gezien heb. Zet een crisis manager op die functie en geloof mij, in noodtime weet iedereen wat hij moet doen, En doet hij het niet, heeft een probleem!
 • T. Klok

  6 maanden geleden
  Hulde voor het st. Jansdal! Van de politiek hoeven we het niet te verwachten, die zijn helemaal niet geïnteresseerd in het oplossen van het probleem.
 • J. Dutij

  6 maanden geleden
  In Meppel wordt in Maart a.s. het nieuwe Diaconessen-ziekenhuis geopend ( dochter van Isala Zwolle), terwijl het oude ziekenhuis nu nog volop in gebruik is. Alles is nieuw in het nieuwe ziekenhuis, dus is het oude nog volledig ingericht en gebruiksklaar. Nu alleen nog personeel regelen en je hebt er wéér een covid-ziekenhuis bij.
 • Dikkie Knecht

  6 maanden geleden
  Direct doen! En personeel, ik denk dat als elk ziekenhuishuis een aantal mensen daar voor telkens een x periode daar laat werken dit al een groot deel al opgelost wordt. Daarnaast nieuwe mensen opleiden om dit centrale punt te “ bemannen”.

Veluwe