Het ziekenhuis herhaalt de dringende oproep om ook binnen de muren van het ziekenhuis anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.
Volledig scherm
Het ziekenhuis herhaalt de dringende oproep om ook binnen de muren van het ziekenhuis anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren. © St Jansdal

St Jansdal schroeft capaciteit in Harderwijk op

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft een nood-intensive care (ic) ingericht, waar acht patiënten kunnen liggen. Die plekken komen bovenop de huidige twaalf bedden. Ook is een deel van de derde verdieping aangewezen om als extra isolatie-afdeling te kunnen dienen.

De ic van St Jansdal bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben, meldt het ziekenhuis. 

In totaal liggen nu 33 positief op corona geteste patiënten in het St Jansdal. Personeelsleden is gevraagd extra en langer te werken. Daarnaast is de organisatie op zoek naar mensen van buiten die willen en kunnen bijspringen.

De spoedpoli in Lelystad krijgt aangepaste openingstijden: die post is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Buiten die tijden kunnen inwoners van Flevoland terecht bij de spoedeisende eerst hulp in Harderwijk.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe