Volledig scherm
PREMIUM
Roos Käsebier en Hans Kriebel kregen een dwangsom van 30.000 euro vanwege illegaal permanent wonen in een recreatiebungalow.

Stel glijdt in financiële afgrond na dwangsom gemeente Ermelo

Oud-Ermeloërs Roos Käsebier (53) en Hans Kriebel (52) zitten zwaar in de financiële problemen. Een dwangsom van de gemeente Ermelo van 30.000 euro dreigt hen nog dieper in het rood te duwen.

De dwangsom is hen in 2017 opgelegd omdat ze illegaal in een recreatiebungalow woonden aan het Gentenerf in Ermelo. Käsebier en Kriebel deden volgens de controleurs van de gemeente Ermelo niet genoeg hun best bij het zoeken naar andere woonruimte. In oktober 2017 is het stel met hun 12-jarige zoon verhuisd naar Elspeet, waar ze via loting een huurwoning kregen toegewezen van de woningstichting Omnia Wonen. Toch kregen ze recent een deurwaarder op de stoep, die 32.000 kwam opeisen. Ze vragen zich vertwijfeld af: ,,Het permanent wonen is beëindigd, daar ging het toch om? Of gaat het de gemeente Ermelo om geld?’’

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe