Sterrenrestaurant De Leest in Vaassen stopt: ‘Ik wil mijn zoontje Senne (4) zien opgroeien’

VideoNa 17,5 jaar ‘knallen tot op 't bot’, trekken eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Om nieuwe culinaire uitdagingen aan te gaan, maar vooral om meer tijd aan hun zoontje Senne te besteden.

,,Senne, de kleine man, is nu vierenhalf jaar. En ik ben nog nooit met hem naar de speeltuin geweest. Of naar de dierentuin’’, verklaart Boerma, die zelf de chefkok is in zijn restaurant. ,,Dat zijn echt dingen die ik wil doen met hem, van zijn opgroeien genieten. Ik doe het ook uit respect voor Kim. Ik gun het haar dat ze echt moeder kan worden van Senne. Ik vroeg veel van haar, zestig tot zeventig uur werken in het restaurant. En daarnaast ook nog eens moeder zijn. Met een beetje geluk kon ze hem één avond per week naar bed brengen. Dat gaat nu anders worden.’’

  1. Rijinstructeur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’
    PREMIUM
    video

    Rijinstruc­teur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’

    Rudolf Visser leerde Wezep en omstreken rijden. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, maar houdt het nu - na 55 jaar op de bijrijdersstoel - voor gezien. Duizenden mensen had de 73-jarige Wezeper naast zich zitten, honderdduizenden kilometers moet hij afgelegd hebben. ,,Het is echt een prachtig vak’’, zegt hij. ,,Ik heb alles meegemaakt wat je kan bedenken.’’ Voor de Stentor rakelt hij een rits anekdotes op.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe