Een tweede glijbaan in zwembad De Veldkamp in Wezep is een wens van de bezoekers. Wethouder Bob Bergkamp vindt het daar nog te vroeg voor. Pas als de bezoekersaantallen omhoog gaan, wil hij daarover praten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een tweede glijbaan in zwembad De Veldkamp in Wezep is een wens van de bezoekers. Wethouder Bob Bergkamp vindt het daar nog te vroeg voor. Pas als de bezoekersaantallen omhoog gaan, wil hij daarover praten. © Henri van der Beek

Stichting ziet alleen heil in nieuwbouw voor zwembad Wezep, wethouder houdt vast aan ‘oude dame’

De stichting die zich heeft gebogen over de toekomst van zwembad De Veldkamp in Wezep is afgehaakt. De bestuursleden, onder wie oud zwembadmanager Henk Kits en oud ABO-lijsttrekker Huub Verberk, zien alleen heil in nieuwbouw. Een stap te ver voor wethouder Bob Bergkamp. Daarnaast zijn de twee 'kampen’ het ook niet eens over de inzet van vrijwilligers. 

  1. Fatale nacht in Harderwijk veranderde vele levens: via portofoon kwam noodkreet ‘We zijn ingesloten’
    PREMIUM
    4

    Fatale nacht in Harderwijk veranderde vele levens: via portofoon kwam noodkreet ‘We zijn ingesloten’

    In januari 1998 wordt Harderwijk opgeschrikt door een gruwelijke gebeurtenis. Midden in de nacht krijgt de brandweer een melding over een woningbrand. Tien bewoners worden opgevangen in een café, maar er worden er nog twee vermist. Een van hen is niet thuis, de andere overleeft de brand niet. Ook twee brandweerlieden komen om het leven. Een kwart eeuw later is het litteken nog altijd niet verdwenen.