Ter illustratie, exterieur van de Raad van State
Volledig scherm
Ter illustratie, exterieur van de Raad van State © ANP

Streep door bestemmingsplan voor bedrijventerreinen Epe

Op aandringen van zes ondernemers op Eekterveld in Vaassen en aan de Kweekweg in Epe heeft de Raad van State het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Epe afgeschoten. Dit blijkt uit een woensdag bekend gemaakte uitspraak.

De meeste protesterende bedrijven zitten op Eekterveld. Het gaat om auto-, autoschade- en installatiebedrijven die niet weten waar ze aan toe zijn met dit bestemmingsplan, zei hun raadsman S. Maakal in februari bij de Raad van State. De ondernemers zeggen dat niet al hun bedrijfsactiviteiten in het bestemmingsplan zijn opgenomen. Zo is carrosserieherstel bijvoorbeeld niet genoemd terwijl twee autoschadebedrijven zich daar wel mee bezighouden. De ondernemers zijn bang dat er straks handhavers van de gemeente op de stoep staan. Van de Raad van State krijgen ze gelijk. Volgens de gemeente Epe mogen de bedrijven onder het nieuwe bestemmingsplan precies doen wat ze nu ook doen maar dat is volgens de Raad van State niet duidelijk.

Kweekweg Epe

Het vernietigde bestemmingsplan gold ook voor het bedrijventerrein aan de Kweekweg in Epe. Hier zit het sloopwerk- en afvalbedrijf Herms. Dit bedrijf mag van de gemeente twaalf keer per jaar puinbreken. Daar is echter geen geluidruimte voor. Door de uitspraak van de Raad van State zijn voor bedrijventerrein Kweekweg de geluidregels uit 1992 weer gaan gelden.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe