Zijn ‘achtertuin’ afsluiten? Ruud van der Horst moet er niet aan denken.
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn ‘achtertuin’ afsluiten? Ruud van der Horst moet er niet aan denken. © Rob Voss

Strijd om de Veluwe: moet wandelaar wijken voor vogel? ‘Afschuwelijk, het is ons plekje’

Minder paden, minder parkeerterreinen, minder bewegingsvrijheid: een bezoek aan de Veluwse bossen verandert de komende jaren drastisch. Het aantal vogels neemt af en sommige soorten zijn zelfs helemaal weg. Dus treft de provincie Gelderland maatregelen. ,,Nietsdoen is geen optie.”

26 reacties

 • Jan Kunst

  1 maand geleden
  Met de benenwagen een rondwandeling lopend van Kootwijk via Kootwijkerzand naar hoogbuurlo via Radio Kootwijk vv of naar harskamperdennen door het bos vv zit er niet meer in. Ja, via de Kerkendelweg, asselsepad en Heetweg. Gezellig met al dat langs zoevende verkeer!! Trouwens , zo lekker lopen op het zand vind ik het niet, met al die ruiterpaden er dwars doorheen. Er is gesproken over meer P plaatsen en uitkijk torens! De griezels lopen me over de grazzels! De zandloper vermijd ik nu al! Druk!
 • wilma aalvanger

  8 maanden geleden
  Waarom wordt maar steeds meer toerisme aangetrokken? Ook bedrijven die scooters e.d. verhuren om groep het bos in te gaan, doen de natuur geen goed. Het blijft maar draaien om geld voor een bepaalde groep.
 • E. Lentekind- De Jong

  1 jaar geleden
  Het is niet “ons” plekje. Het is de natuur. Als iedere bezoeker er fatsoenlijk mee omging hadden we het probleem niet. Afsluiten en rust voor de natuur. Tegen betaling bezoeken van de natuur.
 • e. vinke

  1 jaar geleden
  Het bosonderhoud wordt slecht uitgevoerd doordat het verwijderen van prunus niets aan wordt gedaan. Uitsluitend bomen die interessant zijn voor de verkoop worden gekapt. Er wordt vrijwel niets aan herplant uitgevoerd en ook niet gezaaid. Helaas. Het lijkt wel staatswanbeheer.
 • e. vinke

  1 jaar geleden
  Bij meer dan 6 dagen afsluiten van gebieden dient ook de subsidie aan SBB niet meer verleend te worden. Eenheid van regelgeving is essentieel. Dit is een zaak voor minister Schouten. Schrijf haar een brief met verzoek om subsidie te stoppen bij alle afgesloten gebieden van SBB, Natuurmonumenten en Nationale landschappen. Tot heden weigeren deze organisaties inzage te geven in hun handelswijze. Wat voor het Kroondomein geldt, geldt ook voor deze organisaties.