Zijn ‘achtertuin’ afsluiten? Ruud van der Horst moet er niet aan denken.
Volledig scherm
PREMIUM
Zijn ‘achtertuin’ afsluiten? Ruud van der Horst moet er niet aan denken. © Rob Voss

Strijd om de Veluwe: moet wandelaar wijken voor vogel? ‘Afschuwelijk, het is ons plekje’

Minder paden, minder parkeerterreinen, minder bewegingsvrijheid: een bezoek aan de Veluwse bossen verandert de komende jaren drastisch. Het aantal vogels neemt af en sommige soorten zijn zelfs helemaal weg. Dus treft de provincie Gelderland maatregelen. ,,Nietsdoen is geen optie.”

21 reacties

 • miny Bloemert

  1 maand geleden
  Openbare ruimte is van mans en dier. Wandelaars denken dat zij de enigen zijn om de van de natuur te genieten Het is vd zotte ,dat een bv, een ree 1 ha leefgebied heeft, en een mens 100 m2 Hier en daar rustgebieden voor dieren. Meer spreiding van parkeer/startplaatsen ,dus minder drukte op enkele plaatsen. Ook fietsers, ATB,ers, trimmers mogen ook genieten van de natuur
 • H.W.M. Gallã©

  1 maand geleden
  Het wordt hoog tijd dat de mens zich wat bescheidener opstelt in zijn omgang met en verhouding tot de natuur en de daar levende dieren. De natuur is van niemand en dus van iedereen. Dat geeft ons niet alleen de vrijheid om er van te genieten maar ook de verantwoordelijkheid schade en leed zo veel mogelijk te voorkomen. Het is daarom heel goed verdedigbaar dat er maatregelen worden genomen die de invloed van de mensen binnen de perken houdt of brengt. We moeten af van het mens-centrale denken.
 • H Koopman

  1 maand geleden
  Wat te denken van de laagvliegoefeningen van defensie boven de veluwe over verstoren gesproken
 • Buter

  1 maand geleden
  Afsluiten voor trimmers, mountainbikers en loslopende honden geeft al een hoop rust.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Onze achtertuin... Hoe arrogant.. Afsluiten per direct..

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe