Strijdbaar én moedeloos: boeren rond de Veluwe wachten de stikstofaanpak met angst en beven af

videoDe boeren rondom de Veluwe wachten met angst en beven af wat in Den Haag wordt uitgebroed in de formatieonderhandelingen. De partijen staan voor de uitdaging de stikstofcrisis aan te pakken en dat wordt voor agrariërs rond natuurgebieden vrijwel zeker een zure appel. Zoals voor de familie Brouwer uit Stroe, dat nu een gezond bedrijf heeft. Maar niemand weet wat de toekomst brengt. 

25 reacties

 • Harm Platz Platz

  5 maanden geleden
  Indien je de stikstof uitstoot kaart van Nederland bekijkt zijn de grootste hotspots: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daarvoor moet de Veluwe 100 km/h rijden en boeren minderen? Ja maar Nederland als geheel? Kom je bij de Duitse grens en rij je die over is in één keer, in een paar meter tijd, het stikstofgehalte 80x minder. Nederland heeft belachelijke gebieden aangewezen om mee te tellen als stikstof gebieden. Stikstof in NL minder: Niet meer bouwen in A'dam, R'dam en Den Haag.
 • R Barlaeus

  5 maanden geleden
  @ Geerlings. Quess what? "Guess what" bedoel je zeker?
 • R Barlaeus

  5 maanden geleden
  Tja, het is sneu, maar zoals de boerenbedrijven de laatste decennia zijn gaan werken, de ook de schaal waarop ze dit doen is funest voor de natuur in Nederland. Dus of minder van dit soort boerenbedrijven, of een neergang van de Nederlandse natuur.
 • Geerlings

  5 maanden geleden
  @Barlaeus; u heeft er gelukkig verstand van. Wat ú hinderlijk vindt en dom zou verboden moeten worden. Quess what; ik vind mensen als u hinderlijk en dom
 • René Roetert Steenbruggen

  5 maanden geleden
  Wel eens over nagedacht hoeveel stikstof en CO2 er wordt opgenomen in de gewassen die de boeren verbouwen? Zoals gras, mais en alle akkerbouwgewassen. Nooit wat over gehoord.

Veluwe