Volledig scherm
De oorzaak van de stroomstoring rond Elburg is nog onbekend © anp

Stroomstoring in Elburg en Oldebroekse dorpen verholpen

updateDe 2700 huishoudens en bedrijven in Elburg, Oosterwolde en Noordeinde die vandaag waren getroffen door een stroomstoring, hebben weer elektriciteit. Dat meldt netbeheerder Liander. 

De storing trof de postcodes 8079, 8081 en 8097 in de gemeentes Oldebroek en Elburg rond 19.45 uur en duurde ongeveer anderhalf uur. De oorzaak is op dit moment niet bekend. Een woordvoerder verwacht daar ook niet vandaag al een antwoord op te kunnen geven. 

,,Onze prioriteit is om de consumenten weer van stroom te voorzien. Onze monteurs gaan ter plekke omleidingen creëren om dat te bewerkstelligen. Het opsporen van de oorzaak is van later zorg, wellicht dat we dat morgen pas weten.’’ 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe