Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

‘Supermom’ grijpt inbreekster in Putten en vergroot kans op droombaan bij politie

UpdateEen 36-jarige inwoonster van Putten heeft gisteravond met een heldhaftig optreden een forse stap gezet richting haar droombaan: werken bij de politie. De vrouw zette zonder enige aarzeling de achtervolging in op een inbreekster, nadat haar kind had geroepen: ‘Mam er zit een vrouw met een knotje in onze auto’.

Na een korte sprint wist de Puttense de inbreekster, een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats, te pakken. Zij schakelde de politie en buren in. Deze buren waren op zoek naar hun autosleutels. De inbreekster bleek die te hebben weggegrist uit hun woning. Zij droeg de sleutels bij zich in een heuptasje. Daarin zaten onder meer ook pasjes en geld afkomstig uit de auto van haar achtervolgster. De vrouw werd aangehouden en zit nog steeds vast.

Aanmoediging

Agent Alex Braakenburg plaatste het verhaal over de ‘Supermom’ op Instagram. In zijn post moedigt hij de dappere Puttense aan voor haar droombaan te gaan. ‘De moeder in kwestie wil heel graag bij de politie solliciteren. Ik zeg: wij zijn altijd op zoek naar zulke daadkrachtige collega’s’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe