Volledig scherm
Winnaar Rens te Stroet, geflankeerd door Tom Wijfje, Arjan Arentsen en de miss van de Ronde van Ermelo. © Marco Jansen

Te Stroet winnaar Ermelo, Arentsen leider Veluweklassement

Rens te Stroet uit Keijenborg is gisteravond winnaar geworden van de Ronde van Ermelo. Hij won het in de sprint van Tom Wijfje. Harderwijker Arjan Arentsen werd derde, maar is wel de nieuwe leider in het Rabobank Veluweklassement.

59 renners stonden aan de start aan de Zeeweg in Horst en Telgt, waar net als de laatste jaren veel publiek op de koers was afgekomen. Na een kilometer of vijftien (tien ronden) vormde zich een kopgroep van acht. De leiders pakten al snel 34 seconden voorsprong en hoewel De IJsselstreek zich aan kop zette konden ze het niet dichtrijden.

Premies

Al snel werd duidelijk dat de zeven overgebleven leiders (Hans Dilling, Martin Kelderman, Arjan Arentsen, Rens te Stroet, Arne Peters, Tom Wijfje en Jorgos Schrijver uit Nijkerk) weg zouden blijven en begon het spel om de premies. Hans Dilling verzekerde zich van de rode puntentrui van Bert Franken terwijl de leidersprijs enkele ronden voor het einde definitief naar Arjan Arentsen ging.

De Harderwijker (21) startte al in de leiderstrui van de Rabobank omdat de top vier van het klassement in Ermelo ontbrak. Arentsen en Dilling starten zaterdag in de Ronde van Ugchelen in de leiderstruien.

  1. 7 jaar cel geeïst tegen Elburger voor moordpoging op ex-schoondochter
    PREMIUM

    7 jaar cel geeïst tegen Elburger voor moordpo­ging op ex-schoondoch­ter

    Er knapte iets in de 78-jarige Elburger Gerhard B. toen hij hoorde dat zijn zoon vanwege zijn vechtscheiding overwoog uit het leven te stappen. Maar dat zijn echtgenote aangaf dat zij het leven dan ook niet meer zou zien zitten, was voor hem de druppel. Gewapend met een mes en een persdrukwapen ging hij op 15 januari naar de woning van zijn schoondochter in Heerhugowaard, waar hij haar beschoot en stak met het keukenmes.

Veluwe