Het Dolfinarium in Harderwijk maakte afgelopen april bekend dat het roer omgaat. Er is per direct een einde gemaakt aan de ‘circusachtige shows’. Daarnaast wordt dus afscheid genomen van acht dolfijnen, twee zeeleeuwen en twee walrussen
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dolfinarium in Harderwijk maakte afgelopen april bekend dat het roer omgaat. Er is per direct een einde gemaakt aan de ‘circusachtige shows’. Daarnaast wordt dus afscheid genomen van acht dolfijnen, twee zeeleeuwen en twee walrussen © Freddy Schinkel

Tegenstanders Dolfinarium in Harderwijk dwingen zeedierenpark in onmogelijke spagaat

AnalyseDe kritiek op het Dolfinarium in Harderwijk zwelt aan. Actiegroepen - en ook sommige politici - vinden dat het park dicht moet en roepen bezoekers op weg te blijven. Tegelijkertijd eisen zij dat de rechter een stokje steekt voor de beoogde verhuizing van twaalf dieren naar China. Maar is deze campagne ook in het belang van de dieren waar de activisten voor zeggen te strijden?

2 reacties

 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  De dieren die bij het Dolfinarium rondzwemmen horen niet in een "peuterzwembadje" rond te zwemmen / drijven. Er zijn zoveel gedragsproblematieken met dit soort dieren in gevangenschap waar het publiek helemaal geen weet van heeft. Dat moet je niet in stand willen houden. Verhuizen naar een land waar ze alles eten wat leeft en waar dierenleed niet in het woordenboek voorkomt, is denk ik een nog veel slechtere optie.
 • P. Nagelhout

  2 maanden geleden
  Nee niet voor de dieren. Meer voor de actievoerders. Die kunnen dan zeggen kijk wij krijgen het voor elkaar nu de volgende . Dierentuinen. Boeren verplicht stellen land te onderhouden voor de ganzen. En ga zo maar door.
 1. KAART | Veel gemeenten kunnen positieve tests op 1 hand tellen, alleen in deze provincie (lichte) stijging
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Veel gemeenten kunnen positieve tests op 1 hand tellen, alleen in deze provincie (lichte) stijging

  Een grijze coronakaart vandaag in Oost-Nederland: opnieuw daalt het aantal positieve testuitslagen in de regio’s van de Stentor. Flevoland noteert nog wel een lichte stijging, terwijl heel Nederland het laagste aantal positieve tests noteert sinds begin juli. Opvallend is dat er in de regio’s van de Stentor zowel nul ziekenhuisopnames als nul sterftegevallen gemeld werden.
 2. Epe zet omstreden zorgcomplex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’
  PREMIUM
  3

  Epe zet omstreden zorgcom­plex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’

  De omstreden ‘hoofdingang’ die een cruciale rol speelt bij de bouw van een grote zorginstelling in een Eper villabuurt, zal niet door de bewoners worden gebruikt. Ondanks die voorspelling van zorgwethouder Lia de Waard geeft de gemeente echter haar zegen aan het plan. Omwonenden voelen zich door haar woorden gesterkt dat de ‘truc’ om het complex aan de Burgemeester van der Feltzlaan extra hoog te maken voor de rechter geen stand houdt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe