Het eerste damhert werd donderdagnacht doodgereden, het tweede wist te ontkomen (maar de auto was total loss).
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste damhert werd donderdagnacht doodgereden, het tweede wist te ontkomen (maar de auto was total loss). © Jean-Marc Regelink/ Persbureau Heitink

Tientallen herten komen ’s avonds het bos uit door kapot hek op Veluwe, maar reparatie pas na de zomer door stikstof

De twee aanrijdingen met damherten op de Zutphensestraatweg bij Velp, in de nacht van donderdag op vrijdag, zullen mogelijk niet de laatste zijn. Omdat de afrastering van de Veluwe op deze plek kapot is, verlaten ruim dertig damherten elke nacht het bosgebied om te grazen op de aangrenzende akkers en eikels te eten onder de bomen langs het fietspad. Het hek is tot op heden niet gerepareerd omdat bij die klus stikstof wordt uitgestoten.

2 reacties

 • Rogier De Groot

  6 maanden geleden
  Idioot ambtelijk gedoe. Noodherstel is regulier onderhoud en doorgaans toegestaan. Noodherstel bestaande hek en later nieuw hek.
 • JG Visser

  6 maanden geleden
  Hoezo stikstof Gewoon een graafmachine op een accu gebruiken
 1. KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)

  Bijna alle positieve testuitslagen die Oost-Nederland er gisteren nog bij kreeg, gaan er vandaag weer af. Voor het eerst sinds lange tijd speelt Flevoland daarin een positieve rol, de andere veiligheidsregio's blijven namelijk stabiel. Landelijk gaan zowel positieve test als ziekenhuisbezetting de goede kant op, maar op regioniveau is er één enkele positieve testuitslag die wel heel erg opvalt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe