Tim en Anouk krijgen een warm onthaal in Ermelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim en Anouk krijgen een warm onthaal in Ermelo. © Ruben Schipper

Tim en Anouk weer terug in Ermelo na geslaagd ‘wandeltochtje’ van 1100 kilometer

Glunderend lopen Tim Saalbrink (37) en Anouk Pool (23) zij aan zij richting het gemeentehuis van Ermelo. Hun megaprestatie, een wandeling van dik 1100 kilometer in ruim twee maanden door heel Nederland, zit erop. Het doel - aandacht vragen voor psychische problemen en de destructieve gevolgen van pestgedrag - is glansrijk gehaald. ,,We hebben misschien wel miljoenen mensen bereikt’’. 

De wandeling startte op 9 september bij  de Zwaluw & Enk in Ermelo. De ggz-kliniek die Tim en Anouk zo goed kennen van hun vele sessies die ze daar hadden om de demonen uit hun verleden te bestrijden. Bij Anouk waren dat een reeks heftige gebeurtenissen, waaronder misbruik, met eetstoornissen, depressie en zelfmutilatie tot gevolg.  Tim werd in het verleden veel gepest, wat leidde tot agressie en een stille drankverslaving. In Ermelo werden ze maatjes en vonden ze de hulp die ze nodig hadden. 

  1. Botten horen kraken en een angstaanjagend letselrapport: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’
    PREMIUM

    Botten horen kraken en een angstaanja­gend letselrap­port: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’

    Een getuige die botten hoort kraken en een officier van justitie die angstig wordt van het letselrapport. Hendrik V. sloeg de 25-jarige Andrew bewusteloos op straat, vroeg aan getuigen of er nog ‘leven in zat’ en schopte daarna nog eens hard in zijn gezicht. Dat bleek op de zitting in de rechtbank in Zutphen. ‘We mogen van geluk spreken dat het slachtoffer hier vandaag zit.’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe