Volledig scherm
Trainingspakken voor de Horster jeugd. © Olger Koopman

Trainingspakken als blikvangers voor een veiliger Horst

Wat hebben trainingspakken voor voetballende jeugd en de leefomgeving van FC Horst met elkaar te maken? Best veel, vindt de stichting DOEH uit Ermelo-Noord. Met het sponsoren van de trainingspakken wil de onlangs opgerichte groep tegelijk de aandacht vestigen op een groener en veiliger buitengebied.  

DOEH (Driehoek en Omgeving Ermelo Harderwijk) zag op 21 september het levenslicht en is opgericht  door Cora van Eijsden, Willemijn van der Boon en Heidy Daenen. Buurtbewoners van De Driehoek, dat als een taartpunt tussen de Fokko Kortlanglaan, Julianalaan, Oude Nijkerkerweg en Kolbaanweg ligt. Lekker vrij, met veel groen ook. Maar de ongewone mengeling van woonhuizen, recreatiebedrijven, zorginstellingen en industrie zorgt ook voor problemen op gebied van verkeer, lawaai en andere overlast. DOEH wil opkomen voor het welzijn van de bewoners van het gebied en die daar vlak buiten. Zoals het naastgelegen buurtschap Horst. 

Hard gereden

De trainingspakken voor JO14-1 van FC Horst is de eerste zichtbare actie van de stichting. ,,Het is prachtig dat onze jongens en meiden zo’n mooie gelegenheid hebben om te sporten in het buitengebied’’, legt secretaris Cora van Eijsden uit. ,,We hopen dan ook dat dat zo blijft en dat ze veilig op de fiets van en naar FC Horst kunnen rijden. De wegen rondom FC Horst zijn erg druk en er wordt ontzettend hard gereden. Stichting DOEH zal in gesprek blijven gaan met de gemeente Ermelo, ook voor de veiligheid van onze jongens en meiden door middel van goede fietspaden en veilige oversteekplaatsen.’’ 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe