Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Treinen rijden weer op traject van Zwolle naar Amersfoort na aanrijding

updateHet treinverkeer op het traject tussen Zwolle en Amersfoort is weer hervat. Na een aanrijding met een persoon in Nunspeet werd het treinverkeer even voor 9.00 stilgelegd. Rond 13.00 uur reden de eerste treinen weer tussen 't Harde en Amersfoort.

Reizigers van en naar Zwolle ervaren nog wel overlast. Tussen Zwolle en 't Harde rijden tot maandag 22 juli geen treinen vanwege werkzaamheden bij station Zwolle. Tussen 't Harde en Zwolle rijden er de hele week nog treinen.

Werkzaamheden

Door de stremming waren reizigers nog langer onderweg. Reizigers tussen Zwolle en Amersfoort werd geadviseerd om met de trein via Deventer om te rijden. Dit om te voorkomen dat reizigers van de ene bus naar de andere moesten overstappen. Tussen Nunspeet en 't Harde reden wel extra bussen.

Reizigers van een volgende trein zaten anderhalf uur vast in de Veluwse bossen. De trein kon door de stremming niet verder rijden. Inzittenden werden anderhalf uur na het incident met bussen opgehaald. Ook de overweg bij de Eperweg in Nunspeet was tot 13.00 uur afgesloten voor verkeer.

  1. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
    PREMIUM
    Video

    ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

    De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe