Trudie Rooijmans in haar voortuin in Ermelo. Trudie was stralingsvluchteling, maar ze heeft haar huis en haar levenswijze zo aangepast dat ze weer kan functioneren.
Volledig scherm
PREMIUM
Trudie Rooijmans in haar voortuin in Ermelo. Trudie was stralingsvluchteling, maar ze heeft haar huis en haar levenswijze zo aangepast dat ze weer kan functioneren. © Ruben Schipper Fotografie

Trudie (40) uit Ermelo vluchtte voor straling: ‘Ik raakte bewusteloos als iemand met een mobieltje binnenkwam’

Ze heeft nachten in haar auto geslapen in bossen, ze sliep bij familie, vrienden, in tenten, caravans, chaletjes en huizen waar ze tijdelijk op kon passen als de bewoners op vakantie gingen. Trudie Rooijmans (40) uit Ermelo heeft meer dan twee jaar gezworven, op zoek naar plekken zonder straling. Nu eindelijk heeft ze een werkbare aanpak gevonden voor haar stralingsgevoeligheid.

 1. Niet eten, maar genieten bij Restaurant Bodega De Salentein in Nijkerk
  PREMIUM

  Niet eten, maar genieten bij Restaurant Bodega De Salentein in Nijkerk

  Roep ‘Salentein’ in een gezelschap en de helft weet meteen dat je het over wijn hebt. Argentijnse, karaktervolle wijn met een Nederlands tintje dankzij Mijndert Pon, een van Nederlands succesvolste ondernemers, die in 1997 het project Bodegas Salentein startte in Argentinië. Landgoed De Salentein in Nijkerk biedt naast passie voor wijn, ook Argentijnse passie in de keuken van Restaurant Bodega De Salentein.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Video van de Dag | Spectaculaire luchtbeelden: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieauto
  Play

  Video van de Dag | Spectacu­lai­re luchtbeel­den: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieau­to

  7 mei
 2. Samenvatting | Go Ahead Eagles - NEC
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Bekijk hier de samenvat­ting van Go Ahead Eag­les-NEC

  7 mei

Veluwe