Met de voormalige Vijverhof aan de Burgemeester van der Feltzlaan had de buurt nooit problemen. Met slechts twee bouwlagen was de ruimtelijke impact beperkt. Dat wordt heel anders als De Nieuwe Boskamp met drie volledige bouwlagen de grenzen van het bestemmingsplan oprekt.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de voormalige Vijverhof aan de Burgemeester van der Feltzlaan had de buurt nooit problemen. Met slechts twee bouwlagen was de ruimtelijke impact beperkt. Dat wordt heel anders als De Nieuwe Boskamp met drie volledige bouwlagen de grenzen van het bestemmingsplan oprekt. © Henri van der Beek

Tumult in villabuurt Epe krijgt politiek vervolg en wordt voer voor de rechter

De omstreden komst van een grote zorginstelling in een villabuurt in Epe komt voor de rechter én krijgt een politiek vervolg. Dat is het gevolg van het advies dat de onafhankelijke commissie bezwaarschriften heeft uitgebracht. De commissie vindt dat burgemeester en wethouders de vergunning voor ‘De Nieuwe Boskamp’ aan de Burgemeester Van der Feltzlaan op enkele punten moeten herzien. 

5 reacties

 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Habion, eigenaar vastgoed Boskamp, weigert elke medewerking tot nieuwbouw. Terwijl oude Boskamp hopeloos is verouderd. Vanaf 2023 is er regelgeving van kracht waar elk bedrijf dat niet voldoet aan minimale EPA eisen met een plan moet komen tot aanpassing. Betekend automatisch dat er nieuwbouw moet komen op plek op oude Boskamp terrein, omdat renovatie veel te kostbaar is. Stoppen met plan Vijverhof, verspilde tijd, geld en moeite. Prachtig gebouw op verkeerde plek. Voor bewoners ook ongeschikt
 • Kleijn

  2 jaar geleden
  Albert Kleijn Wat ik mis in de hele soap rondom de Boskamp is zijn de bewoners. Nu wonen ze op een plek op loopafstand van het dorp, ze hebben uitzicht op koeien en paarden en er is ook de nodige reuring van dorpsbewoners en een school in de buurt. Op de nieuwe plek worden ze weggemoffeld tussen bomen in een buurt waar weinig gebeurt. Waarom geen nieuwbouw op de huidige plek waar voldoende ruimte is?
 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  Zoveelste dossier waar Gem Epe volledig de mist mee in gaat. Op kosten van gem Epe wordt bij huidige Boskamp een wegomlegging uitgevoerd. Doel: realisatie nieuwe Boskamp. Als je vele tonnen, miljoenen gemeenschap geld utigeeft aan wegomlegging laat je contractueel vastleggen met WZU (en nu Habion) dat binnen bepaalde tijd een nieuw gebouw vestigd. Maar sindsdien ligt al vele jaren een enorm terrein braak op een prima plek voor bejaardentehuis. Kortom prachtig plan nieuw tehuis op verkeerde plek.
 • Sjaan Durberg

  2 jaar geleden
  Bij de foto van Vijverhof , klopt de tekst niet , Vijverhof had alleen maar een begane grond , ik heb er nu van 1973 tot 1977 gewerkt , vriendelijke groet Sjaan Durberg Bosveld .
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Mensen kunnen goed zeuren en piepen.. Gewoon die zorginstelling daar plaatsen, niks mis mee.