Volledig scherm
PREMIUM
Imker en tv-kok Ramon Brugman: ,,Zo'n lekkere dikke donkere Veluwse heidehoning, daar word ik heel blij van.’’ © Ruben Schipper

Tv-kok Ramon Brugman: ‘Veluwse heidehoning in Griekse yoghurt met walnoot en je kan me wegdragen’

TV-kok Ramon Brugman (42) uit Harderwijk, bekend van het programma BinnensteBuiten, heeft een documentaire gemaakt over Nederlandse honingbijen die het moeilijk hebben de laatste tijd. 

Brugman, die zelf imker is en Veluwse heidehoning maakt, vertelt op de voor hem typerende, aanstekelijke manier over zijn werk met de bijen en geeft tips hoe mensen bijen kunnen helpen overleven. Op 25 januari is de documentaire te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

  1. EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders
    PREMIUM

    EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders

    Haar baan in de zorg zegde Machteld van de Kamp (44) er voor op. Haar partner Richard Spiekstra (50) deed hetzelfde bij de Sligro. En waarvoor? Om hun droom van een eigen winkel in Ermelo te verwezenlijken. In de Stationstraat openen ze zaterdag EigenwijZ, een speciaalzaak voor koffie, thee en chocolade. Machteld ziet de opening met vertrouwen tegemoet: ,,De planning is strak, het gaat gewoon afkomen, daar heb ik geen buikpijn van.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe