Volledig scherm
PREMIUM
Imker en tv-kok Ramon Brugman: ,,Zo'n lekkere dikke donkere Veluwse heidehoning, daar word ik heel blij van.’’ © Ruben Schipper

Tv-kok Ramon Brugman: ‘Veluwse heidehoning in Griekse yoghurt met walnoot en je kan me wegdragen’

TV-kok Ramon Brugman (42) uit Harderwijk, bekend van het programma BinnensteBuiten, heeft een documentaire gemaakt over Nederlandse honingbijen die het moeilijk hebben de laatste tijd. 

Brugman, die zelf imker is en Veluwse heidehoning maakt, vertelt op de voor hem typerende, aanstekelijke manier over zijn werk met de bijen en geeft tips hoe mensen bijen kunnen helpen overleven. Op 25 januari is de documentaire te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

Veluwe