Volledig scherm
PREMIUM
Imker en tv-kok Ramon Brugman: ,,Zo'n lekkere dikke donkere Veluwse heidehoning, daar word ik heel blij van.’’ © Ruben Schipper

Tv-kok Ramon Brugman: ‘Veluwse heidehoning in Griekse yoghurt met walnoot en je kan me wegdragen’

TV-kok Ramon Brugman (42) uit Harderwijk, bekend van het programma BinnensteBuiten, heeft een documentaire gemaakt over Nederlandse honingbijen die het moeilijk hebben de laatste tijd. 

Brugman, die zelf imker is en Veluwse heidehoning maakt, vertelt op de voor hem typerende, aanstekelijke manier over zijn werk met de bijen en geeft tips hoe mensen bijen kunnen helpen overleven. Op 25 januari is de documentaire te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.
  2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe