Uit de kast betekent weg uit Oldebroek: ‘Ik weet dat ik in elkaar geslagen word, alleen nog niet wanneer’

videoEr mag dan een regenboogvlag wapperen op Coming Out Day in Oldebroek, daarmee is de Veluwse gemeente voor lhbti’ers allerminst een oase van acceptatie. Nu de lokale partij Christelijk Verbond Oldebroek het bestrijden van die vlag tot speerpunt bij de gemeenteraadsverkiezingen benoemt, staan begrippen als tolerantie en verdraagzaamheid zwaar onder druk. Twee jonge lhbti’ers hebben hun conclusies getrokken: voor hen is er geen toekomst in Oldebroek.

27 reacties

 • Ronald Van Tilburg

  10 maanden geleden
  ik ben zelf ook homo. ik ben van zwolle naar oldebroek verhuist voor de rust. ik woon met veel plezier hier merk niks van dat menesen mij niet mogen ik ben zelf ook gelovig opgevoed met die gedacht dat wij mensen zijn die aardig tegen elkaar moeten zijn wie of wat je ook bent
 • Bert van de Grift

  11 maanden geleden
  Hoe maak je van een mug een olifant?
 • Jeroen Oosterlaar

  11 maanden geleden
  Bedankt Wim, ik heb echt wat geleerd dankzij jouw inhoudelijke en goed onderbouwde reactie!
 • Neon Tetra

  11 maanden geleden
  @jeroen Oosterlaar Ach als jij het een "ideologie" noemt dan zou ik zelf maar eens me verdiepen in hoe het in elkaar steekt. Ergens iets gehoord maar verder geen kennis van zaken. Het valt mij wel op dat degene n die het hardst roepen over de seksualiteit van een ander zelf vaak het meest seksueel actief is. En dan doel ik op de grote kinderschare. Voor de rest allemaal een gezegende zondag
 • Jeroen Oosterlaar

  11 maanden geleden
  Adrie, wellicht dat je je nog iets meer moet verdiepen in deze ideologie. Klein voorbeeldje: er is een groep transgenders die lesbiennes tranfoob noemt als zij op biologische vrouwen vallen... En als iedereen erbij hoort, waar komt de hetero er dan in voor?
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?