Uitgebrand winkelpand in Putten wordt gesloopt; voorgevel met shovel naar beneden gehaald

Update & videoEen pand aan de Verlengde Dorpsstraat in Putten, dat vanmiddag werd getroffen door brand, wordt helemaal gesloopt.

Het ging om een leegstaand winkelpand, naast de HEMA in het centrum. De vlammen sloegen uit de ramen en boven het pand hingen dikke rookwolken. Nadat de brandweer het vuur onder controle had, bleek er van van pand weinig meer over en werd tot sloop besloten in verband met instortingsgevaar. Met shovels werden de muren omver gehaald. Het leegstaande brandpand stond op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor nieuwbouw van 16 appartementen. 

Tijdens de brand was er even sprake van dat zich nog iemand in het pand zou bevinden, maar dit bleek niet zo te zijn, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. De brandweer zette de straat af en ontruimde de Hema. Volgens Hema-exploitant Henk Sonnenberg ging het ontruimen zonder problemen. In de Hema is rook doorgedrongen via de tussenmuren. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio hebben die, voor zover hem bekend, geen water- of rookschade opgelopen. Over de oorzaak kan hij nog niets zeggen.

De brand trok veel bekijks en ook Puttense burgemeester Henk Lambooij werd op de plek des onheils gesignaleerd. 

Volledig scherm
Het pand gaat tegen de vlakte. © persbureau heitink
Volledig scherm
De brandweer schaalde op naar middelbrand en was met meerdere blusvoertuigen ter plekke om het vuur te bestrijden. © Hemmy van Reenen
Volledig scherm
De vlammen komen uit de ramen © NewsUnited/Damian Ruitenga

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe