Het Stadsmuseum in Harderwijk trok in 2019 een recordaantal bezoekers. Dat vooral was te danken aan het Marius van Dokkum Museum (een dependance van het Stadsmuseum), dat een jaar eerder de deuren opende.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Stadsmuseum in Harderwijk trok in 2019 een recordaantal bezoekers. Dat vooral was te danken aan het Marius van Dokkum Museum (een dependance van het Stadsmuseum), dat een jaar eerder de deuren opende. © Bram van de Biezen

Uitstekend jaar voor Veluwse recreatiesector dankzij ‘prachtige zomer en kwaliteitsslag attracties’

De Veluwse recreatiesector heeft een uitstekend jaar achter de rug. Meerdere attracties trokken een recordaantal bezoekers. ,,En ook de verblijfsaccommodaties - vakantieparken, campings en  hotels - deden prima zaken’’, vertelt Bastiaan Overeem van marketingorganisatie VisitVeluwe. ,,De kwaliteitsslag op de Veluwe is duidelijk niet onopgemerkt gebleven.’’ 

  1. Leerlingen van De Horsthoek in Heerde hoppen tijdens renovatie met de bus op en neer naar leslokalen in Epe, maar wie betaalt de rekening?
    PREMIUM

    Leerlingen van De Horsthoek in Heerde hoppen tijdens renovatie met de bus op en neer naar leslokalen in Epe, maar wie betaalt de rekening?

    Elke ochtend stappen leerlingen van basisschool De Horsthoek in Heerde in een dubbeldekker om naar de Nieuwe Wisselse School in Epe te worden gereden. Dat is de alternatieve leslocatie, nu hun eigen onderkomen wordt gerenoveerd. Goed geregeld, maar de vraag is wie de rekening betaalt. Stichting Proo, het bestuur waar de school onder valt, gemeente of beheersstichting met ouders waaraan het schoolgebouw is overgedragen?

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe