Eper burgemeester Tom Horn was ondanks ‘oplopende spanningen’ aanwezig bij de herdenking aan de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976. Hier is hij in gesprek met Berkenoord2-voorzitter Allison Leuwol (links). Ook integratiewethouder Lia de Waard (rechts) gaf acte de présence.
Volledig scherm
PREMIUM
Eper burgemeester Tom Horn was ondanks ‘oplopende spanningen’ aanwezig bij de herdenking aan de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976. Hier is hij in gesprek met Berkenoord2-voorzitter Allison Leuwol (links). Ook integratiewethouder Lia de Waard (rechts) gaf acte de présence. © Hans van de Vlekkert

Vaassen laat zich niet gek maken bij herdenking ontruiming Moluks woonoord: ‘Ik voel de saamhorigheid’

De herdenking aan de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976 is zaterdag vreedzaam verlopen. Vooraf werden er door ‘oplopende spanningen’ vraagtekens geplaatst bij de aanwezigheid van Eper burgemeester Tom Horn, maar hij kon in alle rust deelnemen aan de herdenking. 

0 reacties

 1. Epe herdenkt ontruiming Moluks woonoord in Vaassen voor het eerst samen: ‘Helend en historisch’
  PREMIUM

  Epe herdenkt ontruiming Moluks woonoord in Vaassen voor het eerst samen: ‘Helend en historisch’

  Voor het eerst loopt de gemeente Epe mee met een wandeltocht die de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976 herdenkt. De organiserende Molukse wijkraad Berkenoord 2 in Vaassen is blij met de aangekondigde aanwezigheid en ziet het meelopen van burgemeester Tom Horn zaterdag als een eerste stap om de ingrijpende gebeurtenissen van 45 jaar geleden te kunnen afsluiten.
 1. Apeldoornse arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoetbal’
  PREMIUM
  6

  Apeldoorn­se arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoet­bal’

  Hij zit al dertig jaar in Zuid-Afrika als arts en is voorlopig niet van plan om terug te keren. ,,De administratieve belasting, de invloed van de zorgverzekeraars en de politiek op de gezondheidszorg is in Nederland te groot,” zegt Apeldoorner Hugo Tempelman vanuit de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, zo’n 200 kilometer boven Johannesburg. ,,De ziektenoden uit de maatschappij zijn niet meer bepalend. En dat zie je in Nederland terug in een zwalkend coronabeleid.”
 2. Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemeester gewaarschuwd
  PREMIUM

  Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemees­ter gewaar­schuwd

  De Molukse organisatie Maluku4Maluku vraagt zich af of het verstandig is dat de Eper burgemeester Tom Horn zaterdag meedoet aan een wandeling om de gewelddadige ontruiming van het barakkenkamp in Vaassen te herdenken. Frontman Leo Reawaruw spreekt van ‘oplopende spanningen’. Hij noemt de gemeente Epe hoofdverantwoordelijk voor de ‘bijna terroristische actie op Nederlandse veteranen en hun thuisfront’, gisteren precies 45 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe