Eper burgemeester Tom Horn was ondanks ‘oplopende spanningen’ aanwezig bij de herdenking aan de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976. Hier is hij in gesprek met Berkenoord2-voorzitter Allison Leuwol (links). Ook integratiewethouder Lia de Waard (rechts) gaf acte de présence.
Volledig scherm
PREMIUM
Eper burgemeester Tom Horn was ondanks ‘oplopende spanningen’ aanwezig bij de herdenking aan de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976. Hier is hij in gesprek met Berkenoord2-voorzitter Allison Leuwol (links). Ook integratiewethouder Lia de Waard (rechts) gaf acte de présence. © Hans van de Vlekkert

Vaassen laat zich niet gek maken bij herdenking ontruiming Moluks woonoord: ‘Ik voel de saamhorigheid’

De herdenking aan de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976 is zaterdag vreedzaam verlopen. Vooraf werden er door ‘oplopende spanningen’ vraagtekens geplaatst bij de aanwezigheid van Eper burgemeester Tom Horn, maar hij kon in alle rust deelnemen aan de herdenking. 

0 reacties

  1. Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemeester gewaarschuwd
    PREMIUM

    Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemees­ter gewaar­schuwd

    De Molukse organisatie Maluku4Maluku vraagt zich af of het verstandig is dat de Eper burgemeester Tom Horn zaterdag meedoet aan een wandeling om de gewelddadige ontruiming van het barakkenkamp in Vaassen te herdenken. Frontman Leo Reawaruw spreekt van ‘oplopende spanningen’. Hij noemt de gemeente Epe hoofdverantwoordelijk voor de ‘bijna terroristische actie op Nederlandse veteranen en hun thuisfront’, gisteren precies 45 jaar geleden.