Volledig scherm
PREMIUM
Volgens vader Rikkert Termaat zou op deze foto duidelijk te zien zijn dat zijn 17-jarige zoon Driekus te maken heeft met een 'dreigende houding' van de gemeentelijke handhaver in het rode T-shirt. Ook een andere handhaver en medewerksters van Halt staan om de jongen heen. © Jaantje Termaat

Vader hekelt optreden tegen 17-jarige zoon bij Veluwade in Hierden: 'het was bedreigend voor hem’

,,Dit had ook anders gekund", reageert Rikkert Termaat uit Harderwijk op de schermutselingen waar zijn 17-jarige zoon Driekus dit weekend mee te maken kreeg bij de Veluwade in Hierden. Moeder Trui reageerde via Facebook al fel op het optreden van politie en handhavers. De vader wil graag ook ‘de andere kant van het verhaal’ laten horen. 

Vader Rikkert vindt het optreden tegen zijn zoon buiten proporties. Zijn vrouw uitte op Facebook zelfs er 'kotsmisselijk’ van te worden. ,,Mijn zoon kwam gewoon aanfietsen. Houdt even het flesje drank van mijn 21-jarige dochter vast bij de fietsenstalling en wordt gelijk belaagd door handhavers. Als hij achter een hek wordt gewerkt staan er acht mensen om hem heen. Er wordt geschreeuwd en getierd.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe