Volledig scherm
PREMIUM
Han Kattenwinkel (l) en Piet de Zwarte houden zich al lang bezig met duurzaamheid. Zaterdag geven ze een presentatie in De Witte Heide aan de Kerklaan in Ermelo over een aardgasloze toekomst. © Olger Koopman

Van het gas af? Veluwse experts: ‘Even wachten kan soms geen kwaad’

Het onderwerp is hot: op termijn zal iedereen van het aardgas af moeten. Dus moet de burger geïnformeerd worden over wat 'm boven hangt. Een taak die ‘duurzaamheidsexperts’ Han Kattenwinkel en Piet de Zwarte op zich nemen.

Op 29 januari in Christelijk College Nassau Veluwe komt het onderwerp tijdens een stadsgesprek voor inwoners van Harderwijk en Hierden (vanaf 19.30 uur) aan bod. In Ermelo neemt de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo de honneurs waar, via een presentatie (zaterdag 26 januari om 10.30 uur) van haar ‘duurzaamheidsexperts’ Han Kattenwinkel en Piet de Zwarte. 

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Veluwe