Volgens varkenshandelaar Erik Nijsink - van wie overigens niet deze wagen met slachtvarkens is - is zijn handelpositie en die van zijn collega’s dramatisch. ,,Je voelt je nu net een bedelaar, want je kan je varkens nauwelijks kwijt. Met pijn en moeite lukt het, maar dan voor een veel lagere prijs.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens varkenshandelaar Erik Nijsink - van wie overigens niet deze wagen met slachtvarkens is - is zijn handelpositie en die van zijn collega’s dramatisch. ,,Je voelt je nu net een bedelaar, want je kan je varkens nauwelijks kwijt. Met pijn en moeite lukt het, maar dan voor een veel lagere prijs.’’ © archief/Marc Bolsius

Varkenshandelaren in het nauw door sluiting slachterij Gosschalk: ‘Je voelt je net een bedelaar’

videoVarkenshandelaren zijn radeloos. Zij kunnen hun beesten niet kwijt door overvolle slachthuizen: een gevolg van de straf voor Gosschalk. De beruchte slachterij uit Epe zit nu vier weken dicht door bewezen dierenmishandeling. De gevolgen zijn groot. ,,Leuren met je varkens om ze te slijten. Dat is toch ook niet normaal?” 

15 reacties

 • Be Schilder

  1 jaar geleden
  Dat D66 moet eens ophouden met dat gezeur dat het landbouwsysteem in Nederland failliet is. ze moesten zich schamen, Hoop snel op verkiezingen. Weg met dat volk van D66. Zal me niet verwonderen dat er daar vandaag of morgen één van doodgeschoten wordt.
 • Henk Jong

  1 jaar geleden
  Boer zoek een andere baan; waarom moeten wij bloemen exporteren waarom moeten wij groenten exporteren waarom zoveel kweken om te exporteren? het gaat gewoon om geld. De kweker en de boer moeten gewoon zoals velen de kost verdienen.
 • Roos Verkammen

  1 jaar geleden
  Boeren zoek een andere baan. Waarom zoveel varkens houden terwijl meer dan de helft voor export is. Waarom moeten wij voedselproducent zijn voor het buitenland. Zoveel dieren gaat ten koste van ons milieu, stikstof en ten koste van de dieren. Het draait allemaal om geld.
 • Govert Maan

  1 jaar geleden
  Vleesindustrie is het meest verachtelijke wat er is, ga er eens een kijkje nemen en je hoeft nooit meer vlees. Iedere dag deze beelden op tv, in de supermarkt etc. Misschien worden mensen dan wat bewuster van deze genocide.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Deze industrie kan geen smakelijke producten voortbrengen..