Buurtbewoners laten zich informeren over de opzet van het park. Sommigen vinden dat de turbines er hoe dan ook niet moeten komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners laten zich informeren over de opzet van het park. Sommigen vinden dat de turbines er hoe dan ook niet moeten komen. © Ruben Schipper Fotografie

Veel weerstand tegen windmolens bij Ermelo en Putten: 'Wat gaan die zeven stuks nou helpen?’

De weerstand tegen het windmolenpark Horst en Telgt is fors. Tenminste, als je afgaat op de stemming tijdens een informatieavond over het plan, die maandag is gehouden.

9 reacties

 • wilma aalvanger

  1 week geleden
  Opeens tellen natuurvoorwaarden niet meer. Boeren moeten weg i.v.m. natura 2000, maar dat windmolens hier niet zouden mogen i.vm. het leefgebied van bepaalde diersoorten telt opeens niet meer..
 • Johan Vries

  2 weken geleden
  Ergerlijk dat men het fraaie landschap wil verpesten met vele windmolens. Voor relatief weinig volatiele stroom blijkt men geen waarde te hechten aan de schoonheid van de omgeving. Alstublieft meer zonnepanelen op de daken van woningen en bedrijven. Dat is nog de minst bedervende inbreuk op de omgeving.
 • A.J.A. van Rossum

  2 weken geleden
  Letterlijk overal waar windmolens gebouwd worden, zijn er protesten van omwonenden en natuurliefhebbers. Het ergste is dat ze qua energievoorziening geen deuk in een pakje boter slaan. Neem windmolenland Duitsland. Daar bestrijden ze de energiecrisis niet met windmolens, maar met LNG, steenkool en bruinkool.
 • L. Vliek

  2 weken geleden
  Financiële lusten 0,75 euro per jaar per inwoner hieperdepiep. Gelukkig lees ik vandaag dat Harderwijk er ook niet vrolijk van wordt👏
 • Nico van Harten

  2 weken geleden
  De link naar de enquête werkt perfect. Het is duidelijk, het windpark zal waarschijnlijk niet zonder overlast gebouwd kunnen worden. Maar het is wel een belangrijke stap om de duurzame doelstellingen van Ermelo en Putten te realiseren. Naast lasten zeker ook financiële lusten voor de buurt en de inwoners van Putten en Ermelo.
 1. Fatale nacht in Harderwijk veranderde vele levens: via portofoon kwam noodkreet ‘We zijn ingesloten’
  PREMIUM
  4

  Fatale nacht in Harderwijk veranderde vele levens: via portofoon kwam noodkreet ‘We zijn ingesloten’

  In januari 1998 wordt Harderwijk opgeschrikt door een gruwelijke gebeurtenis. Midden in de nacht krijgt de brandweer een melding over een woningbrand. Tien bewoners worden opgevangen in een café, maar er worden er nog twee vermist. Een van hen is niet thuis, de andere overleeft de brand niet. Ook twee brandweerlieden komen om het leven. Een kwart eeuw later is het litteken nog altijd niet verdwenen.