Volledig scherm
PREMIUM
Esther en Koos Brochard op wat zij 'het mooiste plekje van Harderwijk' noemen: het tot Bij Oost omgedoopte Veluvia. © Ruben Schipper Fotografie

Veluvia en Klein Parijs smelten samen onder de Harderwijkse molen

Twee klinkende namen uit de Harderwijkse horeca gaan verdwijnen: Klein Parijs in het centrum en Veluvia bij molen De Hoop. Eigenaren Esther en Koos Brochard willen ‘het beste van die twee’ nu gaan combineren op één locatie en daar horen nieuwe uithangbordjes bij: Bij Oost en Chez Brochard.

Als het niet gaat zoals je het wil, dan moet het maar zoals het kan. En soms blijkt dat laatste dan de beste oplossing te zijn. Zo ziet in elk geval de Harderwijker horecakoppel Koos en Esther Brochard de grote stap die ze  gaan maken. Sinds 2014 zijn zij de eigenaar van het  Klein Parijs aan de Bruggestraat, een petieterig en knus restaurant met klassieke Franse kaart en trotse bezitter van een BIB Gourmand (Michelin-waardering voor een goede prijs-kwaliteit-verhouding). 

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe