Volledig scherm
Herten op de Hoge Veluwe. © Tamara Reijers

Veluwe maakt kans op dik geldbedrag

VELUWE - Natuurgebied De Veluwe maakt kans op een geldbedrag van 300.000 euro om te investeren in kwaliteitsverbetering van het gebied.

De prijs is onderdeel van de verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland.

Geldprijs
Voor drie natuurgebieden is de de geldprijs weggelegd. Maandagavond werden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dertien landschappen bekendgemaakt die 'doorgaan' voor de hoofdprijs. Van de oorspronkelijk twintig kandidaat-natuurgebieden zijn er inmiddels zeven, waaronder de Sallandse Heuvelrug, afgevallen. Behalve De Veluwe, zijn ook de Weerribben-Wieden in Overijssel en Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland nog in de race.

3 winnaars
Een vakjury onder leiding van professor Pieter van Vollenhoven bracht de lijst van twintig terug naar dertien. Het publiek bepaalt de drie uiteindelijke winnaars. Tot maandag 31 oktober, 13.00 uur kan er gestemd worden op www.mooistenatuurgebied.nl. Nog diezelfde avond wordt de uitslag bekend gemaakt.

Vakjury
Naast de drie gebieden die door het publiek worden gekozen, kan de vakjury nog een vierde gebied aanwijzen. De dertien genomineerden zijn: NLDelta Biesbosch-Haringvliet (Noord-Brabant, Zuid-Holland), Nationaal Park Drentsche Aa (Drenthe), De Friese WIJlanden (Friesland), Grenspark Limburg (Limburg), Nationaal Park Heuvelrug (Utrecht, Noord-Holland), Nationaal Park Hollandse Duinen (Zuid-Holland), Nationaal Park Nieuw Land (Flevoland), Nationaal Park Oosterschelde (Zeeland), Saba en omringende zee (Saba), Van Gogh Nationaal Park (Noord-Brabant), De Veluwe (Gelderland), Het Nederlandse Waddengebied (Noord-Holland, Friesland en Groningen) en de Weerribben-Wieden (Overijssel).

Veluwe