Volledig scherm
PREMIUM
Jelle van Heerikhuize. © Rob Voss

Veluwe staat model bij aanpak criminelen

Gemeenten die criminelen boetes en dwangsommen opleggen. In Ermelo en Putten lijkt deze aanpak uitstekend te werken. Steeds meer gemeenten volgen het Veluwse voorbeeld. Niet iedereen is er blij mee. Gaan bestuurders niet op de stoel van rechter en justitie tegelijk zitten?

De Veluwse aanpak van drugscriminelen en inbrekers staat volop in de belangstelling. ,,Ik heb al ruim 70 aanvragen voor meer uitleg en informatie uit alle hoeken van het land”, zegt wijkagent Jelle van Heerikhuize, als een van de bedenkers en kartrekkers van de aanpak. Maar wat houdt die precies in?

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe