Erik heeft veel steun gevonden in het geloof, bij het verwerken van trauma's van kindermishandeling uit zijn jeugd. Hij adviseert: ‘praat er over’.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik heeft veel steun gevonden in het geloof, bij het verwerken van trauma's van kindermishandeling uit zijn jeugd. Hij adviseert: ‘praat er over’. © Rob Voss

Veluwenaar Erik werd seksueel misbruikt: ‘Heel lang wilde ik geen kinderen, uit angst dat ik het misbruik zou doorgeven’

Veluwenaar Erik praat niet graag over zijn jeugd, waarin hij te maken had met seksueel misbruik en geweld. Maar aan andere kant ziet hij het als zijn plicht om er juist wel over te vertellen. ,,Alleen als je er over praat, kan je trauma’s verwerken, en dat wil ik aan anderen meegeven,’’ zegt hij.

Het verhaal over Erik is opgenomen in het boek ‘Het is niet stoer, de gevolgen van kindermishandeling voor jongens en mannen’, van schrijfster Fiet van Beek uit Ermelo, dat onlangs verscheen. Het boek laat twaalf mannen aan het woord, die met seksueel misbruik te maken hebben gehad.

  1. Tweede huisartsenpost in Harderwijk voor controle mogelijke coronapatiënten

    Tweede huisartsen­post in Harderwijk voor controle mogelijke coronapa­tiën­ten

    Bij de regionale huisartsenpost van Medicamus in Harderwijk gaat woensdag 1 april een tweede huisartsenpost open, speciaal voor (griep)patiënten die mogelijk kunnen lijden aan corona. Deze patiënten gaan rechtstreeks naar de spreekkamer en komen niet in een wachtkamer waar patiënten zich melden met heel andere klachten. Vooralsnog is de post alleen ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend open. Als een derde van de huisartsen ziek wordt, volgt openstelling overdag.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe