Volledig scherm
PREMIUM
Het Veluws Eethuis in Wissel bij Epe wordt dinsdag geïnaugureerd door Euro-Toques. Eigenaar en chefkok Bertus Stijf serveert zijn echtgenote Betty Darabnia-Stijf één van zijn favorieten: kalfslende met een mosterdhoningsaus. © Hans van de Vlekkert

Veluws Eethuis in Epe voortaan bij club van ambachtelijke restaurants

Een kroon op een carrière in de horeca van ruim dertig jaar. Zo voelt Bertus Stijf (51) van het Veluws Eethuis in Wissel bij Epe de toelating tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs die ambachtelijk willen koken, in 1986 opgericht door de beroemde driesterrenchefkok Paul Bocuse. ,,Geen voedsel met gekke toevoegingen, gewoon pure producten en -bereidingen", zegt Stijf. Vandaag (dinsdag) wordt hij officieel geïnaugureerd in zijn eigen restaurant.

Slechts drie Overijsselse, één Flevolands en twintig Gelderse restaurants gingen Stijf voor. ,,Fijn om die organisatie achter me te hebben staan", vertelt hij. ,,Ik kan met alle leden sparren, iedereen zal me helpen als ik met een vraag zit, of tips geven hoe het nog beter kan. Allemaal mensen bij wie het om echte ambacht draait.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe