Het Veluws Eethuis in Wissel bij Epe wordt dinsdag geïnaugureerd door Euro-Toques. Eigenaar en chefkok Bertus Stijf serveert zijn echtgenote Betty Darabnia-Stijf één van zijn favorieten: kalfslende met een mosterdhoningsaus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Veluws Eethuis in Wissel bij Epe wordt dinsdag geïnaugureerd door Euro-Toques. Eigenaar en chefkok Bertus Stijf serveert zijn echtgenote Betty Darabnia-Stijf één van zijn favorieten: kalfslende met een mosterdhoningsaus. © Hans van de Vlekkert

Veluws Eethuis in Epe voortaan bij club van ambachtelijke restaurants

Een kroon op een carrière in de horeca van ruim dertig jaar. Zo voelt Bertus Stijf (51) van het Veluws Eethuis in Wissel bij Epe de toelating tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs die ambachtelijk willen koken, in 1986 opgericht door de beroemde driesterrenchefkok Paul Bocuse. ,,Geen voedsel met gekke toevoegingen, gewoon pure producten en -bereidingen", zegt Stijf. Vandaag (dinsdag) wordt hij officieel geïnaugureerd in zijn eigen restaurant.

 1. Dolfinarium legt roken in de buitenlucht (deels) aan banden: ‘We moeten met de tijd mee’
  PREMIUM
  met poll
  9

  Dolfinari­um legt roken in de buiten­lucht (deels) aan banden: ‘We moeten met de tijd mee’

  Het heeft even geduurd maar het Dolfinarium in Harderwijk gaat nu ook overstag. Als een van de laatste grote dierenparken in het land wordt het roken in de buitenlucht deels aan banden gelegd. Tegen de zomer is het park voorzien van rookzones waar wél mag worden gerookt. ,,We denken nog na op welke plekken en hoe we ze gaan inrichten”, zegt directeur Alex Tiebot.
  Apeldoorn, Harderwijk