Vakantiepark Maheki in Krachtighuizen (gemeente Putten) wil graag een woonwijk worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiepark Maheki in Krachtighuizen (gemeente Putten) wil graag een woonwijk worden. © Bram van de Biezen

Veluws vakantiepark wil woonwijk worden, maar dat mag niet: ‘Onbegrijpelijk’

Met pollWaar Harderwijk en Ermelo ervoor kiezen om vakantieparken om te vormen tot woonwijken, wil buurgemeente Putten daar niets van weten. Smeekbedes om parken te ‘transformeren’ worden genegeerd of afgewezen. Daarom zoeken de huiseigenaren op bungalowpark Maheki het hogerop: ze wenden zich tot de provincie Gelderland en minister Hugo de Jonge.

13 reacties

 • Henk Zwaluw

  3 maanden geleden
  @Hendrik Hooghordel: Dat is precies wat er nodig is! Zo kunnen we de woningnood beperkt houden. Het wegjagen van bewoners uit recreatieparken duwt de woningprijzen alleen maar verder op. Ik wil gewoon een dak boven mijn hoofd. Ik kan niet 15 jaar wachten op een woning, ik leef nu en moet nog een aantal jaren op mijn beurt voor en gewone woning wachten.
 • Hendrik Hooghordel

  3 maanden geleden
  Vooraf waarde woning laten taxeren (als vakantiehuis), daarna woning laten taxeren (als permanente woning). Verschil moet eigenaar betalen. Als we dit niet doen, dan wil iedereen wel een vakantiewoning, die daarna omgezet wordt naar een permanente bewoning. Als de huidige eigenaar gaat verkopen, dan moet de "starter" de volle mep betalen en steekt de oude eigenaar de winst zijn de zak. Dat is niet terecht in mijn ogen.
 • Wil Janssen

  3 maanden geleden
  Ik ben het met een lezer eens; De motie van Peter de Groot is -op 2 partijen na- verwelkomt door de Tweede Kamer. Eindelijk ! Putten is altijd al een notoire dwarsligger geweest. Veel mensen zijn daar de dupe van het harde handhavingsbeleid geworden. Onbegrijpelijk. Voor eens en voor altijd : eigenaren van een recreatiewoning betalen altijd alle gemeentelijke belastingen en heffingen, waterschapslasten, en vaak ook nog forenzenbelasting.
 • ton polderman

  3 maanden geleden
  Mijn zoon heeft enkele jaren op een park gewoond, en betaalde alle belastingen en heffingen plus toeristenbelasting en die was niet mis, dus je zit daar niet op een koopje.
 • John Oosting

  3 maanden geleden
  Mar dan ook gewoon ontroerend goed belasting betalen en alle andere heffingen, zoals ieder andere woning in de gemeente he.