Volledig scherm
PREMIUM
Techniek Verbinder Oswald Broeksema in de Techniek Academie in Harderwijk. © Ruben Schipper

Veluwse bedrijven en gemeenten steken geld in Techniek Verbinder

Voor het project De Techniek Verbinder is de komende drie jaar een half miljoen euro nodig. Bedrijven die eraan verbonden zijn, hebben samen twee ton opgehoest. Dat is verdubbeld door de provincie Gelderland. Van zeven gemeenten op de Veluwe (Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Putten, Oldebroek en Zeewolde) is subsidie gevraagd, 50 cent per inwoner. Als eerste heeft het gemeentebestuur van Nunspeet een bijdrage toegezegd, namelijk ruim 13.500 euro.

Oswald Broeksema is de Techniek Verbinder. De Harderwijker is trekker van een project om meer technisch geschoolde mensen op de regionale arbeidsmarkt te brengen. Het project is opgezet door het Platform Techniek Noordwest-Veluwe.

 1. Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’
  PREMIUM
  video

  Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’

  Vlak voor de wildcamera schudt wolvin GW998f zich op 6 maart even flink uit, ze snuffelt wat in een vossenhol, en verdwijnt dan weer uit beeld. Het is de derde keer dat een wildcamera van natuurliefhebber Erna Licht uit Harderwijk de ‘Veluwse’ wolf weet vast te leggen. ,,En op deze beelden lijkt ze een stuk forser dan in augustus en oktober 2018. Misschien dat ze drachtig is?’’
 2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe