Een groep van achttien Veluwse boeren heeft een gezamenlijk bod uitgebracht op deze boerderij in Doornspijk, die de provincie Gelderland voor 13 miljoen euro heeft aangekocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep van achttien Veluwse boeren heeft een gezamenlijk bod uitgebracht op deze boerderij in Doornspijk, die de provincie Gelderland voor 13 miljoen euro heeft aangekocht. © Henri van der Beek

Veluwse boeren bieden samen op boerderij die Gelderland voor 13 miljoen kocht: win-winsituatie?

Een nieuwe toekomst voor een ‘piekbelaster’, minder druk op de natuur en wellicht wat ‘stikstofruimte’ voor het bouwen van nieuwe huizen. Als Gelderland het bod van achttien Veluwse boeren op een leegstaande boerderij in Doornspijk accepteert, kan dit zomaar de opbrengst zijn. Zelfs de grutto profiteert ervan.

8 reacties

 • Cora van Dijk

  3 maanden geleden
  Gaat provincie Gelderland echt niet mee akkoord. Als daar straks huizen gebouwd worden verdienen ze veel meer, dan nu aan de boeren verkopen
 • Ricardo Van Drie

  3 maanden geleden
  Stikstofwinst, CO2 besparing en vastlegging, een mooi weidevogelgebied en een vitaal platteland. Leuk plan! Hier wordt de provincie vast blij van.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Goed dat er ook eens bericht wordt dat boeren niet per definitie overal tegen zijn als er maar een alternatief is.
 • Mo Konink

  3 maanden geleden
  Mooi initiatief van de boeren. Ik denk sws dat zij de transitie gaan trekken want van de kant onze lokale, provinciale en landelijk overheid komt niet veel actie.
 • corinne van balen

  3 maanden geleden
  Adriana Ubbink; een klein beetje? Hier woon ik tussen de papierindustrie bij de Veluwe. Die mogen gewoon doorgaan met fijn - en stikstof uitstoten. Sterker nog; ze mogen gewoon uitbreiden!