Een oude foto van het gezin Ruinerwold. Gerrit Jan van D. (links) gaat nu met 5 van zijn kinderen op de Veluwe wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oude foto van het gezin Ruinerwold. Gerrit Jan van D. (links) gaat nu met 5 van zijn kinderen op de Veluwe wonen. © BNNVARA

Veluwse gemeente omarmt Ruinerwold-gezin: huis voor vader en jongste kinderen

Een Veluwse gemeente heeft zich over het ‘Ruinerwold-gezin’ ontfermd. De gemeente betaalt de huur van het huis waarin de jongste (maar meerderjarige) kinderen sinds juli vorig jaar wonen en vader Gerrit Jan van D. na zijn vrijlating is ingetrokken. Waarom en hoe doet de gemeente dit?

5 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Waarom krijgen deze volwassen kinderen voorrang bij het krijgen van een huis? Waarom betaalt de gemeente, dus de belastingbetaler dat? Maffe pa en Oosterijker wonen er ook en pa heeft net een 100 000 retour gekregen, heeft grond en een huis elders Kunnen ze daar toch wonen? En wij krijgen dat ook niet cadeau, moet je eerst je huis opeten toch? En laat die koters maar gaan werken. Doen andere mensen ook, ze zeggen niet te lijden onder onder vaders ideetjes, dus... Niks aan de hand toch?
 • K van Venen

  1 jaar geleden
  Lucas geen tv gekeken of een poosje onder een steen gelegen. In ieder gezin gebeurt wel iets......man man open je ogen.
 • Lucas Knol

  1 jaar geleden
  Iedereen is onschuldig tot schuld bewezen is dus ook vader Gerrit Jan, niemand heeft zijn kant van het opgeblazen verhaal gehoord kleine dingen worden steeds groter net als Toon Hermans al zei: "Het lijkt wel of het vlekje steeds groter wordt". In elk gezin gebeurt wel eens iets wat niet helemaal perfect is. Een perfect mens bestaat niet omdat een perfect mens niet perfect is. De naam van de gemeente is niet bekend gemaakt maar hulde voor deze gemeente.
 • K van Venen

  1 jaar geleden
  "Als het een sekte is, blijf van mijn huis" termen waar vader lak aan heeft. Hij kan zich prima verwoorden zo lees ik, snap dan niet waarom het proces niet doorget is. Als ik een ton heb moet ik die ook 'opeten'. Deze gek lacht zich kapot en gaat op zelfde voet verder.
 • Renee Wilinski

  1 jaar geleden
  De kinderen zijn zo als ik heb begrepen allemaal meerderjarig,ik geloof niet dat ze baat hebben aan financiële hulp maar hulp om in deze wereld te overleven.En vader die kun je het beste ergens in en kelder stoppen .

Veluwe