Strand Horst vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Strand Horst vanuit de lucht. © BRAM VAN DE BIEZEN

Veluwse kuststrook is onontdekte parel: ‘Kan hét alternatief worden voor de Noordzeekust’

Strand Horst en Nulde staan aan de vooravond van een ingrijpende metamorfose. Al langer is bekend dat Horst de komende jaren onder meer wordt uitgebreid met een 60 meter hoog hotel, een wandelpromenade en een evenementenhal. Gebiedseigenaar Leisurelands wil het daar echter niet bij laten. Er staan meer vernieuwingen op de rol, waaronder een mogelijke naamsverandering.

11 reacties

 • B Zieleman

  10 maanden geleden
  Tuurlijk, lekker volgooien daar. Hotelletje, restaurantje, grote parkeerplaats, tachtigduizend mensen per dag, twintigduizend kilo rommel wat ze achterlaten...weer een stukje natuur opgeofferd aan drukke massatoerisme. Zonde, zonde, zonde...😔
 • M.H. van den Brink

  11 maanden geleden
  Als er een paar windmolens langs de A28 geplaatst moeten worden steekt er een storm van verontwaardiging op. Natura2000 gebied. Blijkbaar geldt dit niet als er een hotel moet komen of wanneer er meer toeristen moeten komen. Hoezo een dubbele moraal?
 • Ensar Arı

  11 maanden geleden
  Mooi plan. Hopelijk wordt het zonder gedoe uitgevoerd.
 • Winny lieverst

  11 maanden geleden
  Vreemd voor dat soort bouwactiviteiten en ook recreatieparken wordt altijd wel vergunning verleend.
 • roel Pan

  11 maanden geleden
  De afgelopen 20 jaar is er voortdurend gekapt en gezaagd in de groenstrook die de stranden scheidt van de A28. Je kunt de aantrekkelijkheid van strand Horst en Nulde ook op een andere manier promoten dan zichtlijnen te creëren door nog meer van de bomen te kappen. Daar is geen maatschappelijk draagvlak (meer) voor! De groenstrook is trouwens voor de badgast een buffer tegen het geraas van de A28. Die zit niet op het strand om zicht op de file te hebben.