Recreatieondernemers uit Ermelo op natuurexcursie (2021)
Volledig scherm
PREMIUM
Recreatieondernemers uit Ermelo op natuurexcursie (2021) © Onnika van Oosterbosch

Veluwse ondernemers op ontdekkingstocht in eigen streek

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij de keuze voor een vakantiebestemming, zien ze bij IVN Natuureducatie. Daarom biedt deze organisatie sinds een aantal jaren de cursus Gastheer van het Landschap aan. Bedoeld voor recreatieondernemers die hun bezoekers zodoende met meer kennis op pad kunnen sturen. 

 1. Met Onderstroom Festival heeft LaLaLand eindelijk een opvolger in Harderwijk: ‘Willen het steeds grootser aanpakken’
  PREMIUM

  Met Onder­stroom Festival heeft LaLaLand eindelijk een opvolger in Harderwijk: ‘Willen het steeds grootser aanpakken’

  Precies vijf jaar na de laatste editie van LaLaLand, zijn de Wijde Wellen in Harderwijk weer het decor van een gratis muziekfestival. In het laatste weekend van mei wordt Onderstroom Festival gehouden. De vergelijking met het populaire LaLaLand is snel gemaakt, al stelt de organisatie zich bescheiden op. ,,We beginnen klein, maar willen de komende jaren groeien.’’
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Veluwe