Bedrijfsleider Rolf van Zoelen van Hotel Restaurant Bella Ciao staat in de keuken en serveert zelf uit vanwege het personeelstekort.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Rolf van Zoelen van Hotel Restaurant Bella Ciao staat in de keuken en serveert zelf uit vanwege het personeelstekort. © Ruben Schipper Fotografie

Veluwse restaurants blijven noodgedwongen dag in de week dicht: ‘Ik speur alles af om koks te vinden’

Horeca-ondernemers op de Veluwe sluiten noodgedwongen hun restaurant een dag in de week of ze nemen minder reserveringen aan omdat ze het werk niet aankunnen vanwege een tekort aan personeel. ,,Het is echt heel moeilijk om gespecialiseerd personeel te vinden.’’

2 reacties

  • Frans Janssen

    1 maand geleden
    Drie jaar geleden hebben de werkgevers Cao-onderhandelingen afgebroken. Reden: salaris verbeteren en investeren in opleiding. Ze blijven jammeren maar vertikken het om naar de toekomst te kijken.
  • W Bal

    1 maand geleden
    Als nu eens wordt begonnen met een beter salaris te betalen. De prijzen in de horeca zijn wel op niveau, nu de beloning aan het personeel nog.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe