Volledig scherm
PREMIUM
Herman van Veen en Folkert Wesseling gaan in de voorstelling De wolf, back in town, die ze samen schreven, op zoek naar de wolf. © Caspar Huurdeman

Veluwse wolf gaat ‘het theater in’ dankzij jonge theatermaker én Herman van Veen

‘Gefascineerd’ was Folkert Wesseling (24) uit het Friese Gorredijk door al die berichten over de terugkeer van de wolf in Nederland. Reden om in de materie te duiken en samen met Herman van Veen een theatervoorstelling te maken over de wolf, die is neergestreken op de Veluwe. Op woensdag 24 en zaterdag 27 juli wordt de voorstelling opgevoerd bij het Bezoekerscentrum in Nunspeet.

Hoe komt een Friese theatermaker nou op het idee om een voorstelling over een wolf te maken? Jaloers dat ze niet in Friesland is komen wonen?

Folkert: ,,Haha, ja, je zou het bijna denken, hè? Nee, ik ben theatermaker en acteur en maak zo’n twee voorstellingen per jaar. Dat begint met een idee. Toen vorig jaar al die berichten over de wolf en diens terugkeer in het nieuws waren, hield ik dat heel erg in de gaten. Ik was er helemaal door gefascineerd. In Gorredijk werd in die periode een lezing gegeven over de wolf en toen ik daarna in de auto terugreed wist ik het: hier wil ik een voorstelling over maken.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe