Veluwse zomerbieb leert kinderen programmeren en met drones racen

videoHet wordt deze zomer voor kinderen wel heel verleidelijk een bezoekje aan de Bibliotheek Noord-Veluwe te brengen. Onder de titel ‘Summer School’ is een aanlokkelijk èn leerzaam programma in de steigers gezet waarbij kids onder meer spelenderwijs leren programmeren met Fischertechnik en zelfs drones door de bieb mogen laten racen.

In de bibliotheek van Twello zijn de voorbereidingen deze week in volle gang. Verspreid over drie ochtenden raken medewerkers en vrijwilligers er in groepjes van tien vertrouwd met de Roboc@r. Dat is een interactief karretje waarmee – weliswaar op ander niveau - zelfs op Technische Universiteiten als die van Delft, Eindhoven en Tilburg wordt gewerkt.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe