Loerende toezichthouders op bungalowpark Eper Sprengen worden vanuit een bungalow door raamdecoratie heen gefotografeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Loerende toezichthouders op bungalowpark Eper Sprengen worden vanuit een bungalow door raamdecoratie heen gefotografeerd. © de Stentor

Verbijstering in Epe: controleurs vragen naar geloof om fout wonen op bungalowpark aan te tonen

In de jacht op foutwoners op recreatieparken wil de gemeente Epe weten welke geloofsovertuiging betrokkenen hebben. Dat leidt tot grote verontwaardiging en tegen toezichthouders die daar om vroegen is een klacht ingediend. De gemeente overtreedt de wet door dit soort informatie te vragen, stelt hoogleraar bestuursrecht Oswald Jansen. Niets rechtvaardigt dit, zegt hij.

0 reacties

  1. Telkens loerende toezichthouders... Op bungalowpark Eper Sprengen zijn ze het zat
    PREMIUM

    Telkens loerende toezicht­hou­ders... Op bungalow­park Eper Sprengen zijn ze het zat

    Als ze in hun nakie uit de badkamer komen, kunnen ze zo maar worden bespied door een ambtenaar van de gemeente Epe of zelfs worden gefilmd. Eigenaren van bungalows op Eper Sprengen hebben het helemaal gehad met ‘onophoudelijke’ inspecties, waarmee de gemeente wil vaststellen of ze er in strijd met de regels permanent wonen. De gemeente Epe respecteert niet wat de hoogste rechter hierover heeft gezegd, klagen ze.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe