Voor hondenbezitters is de Groevenbeekse Heide in Ermelo een geliefd gebied om te wandelen, vaak trekken ze er gezamenlijk op uit. Ze zijn een petitie gestart om handtekeningen te verzamelen om het losloopgebied open te houden voor honden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor hondenbezitters is de Groevenbeekse Heide in Ermelo een geliefd gebied om te wandelen, vaak trekken ze er gezamenlijk op uit. Ze zijn een petitie gestart om handtekeningen te verzamelen om het losloopgebied open te houden voor honden. © Ruben Schipper Fotografie

Verhitte discussie in Ermelo: past een hondenlosloopgebied in een beschermde natuurzone als de Groevenbeekse heide?

Er is een felle discussie gaande in Ermelo over de vraag of loslopende honden nog wel passen in  natuurgebieden zoals de Groevenbeekse Heide in Ermelo. Vooruitlopend op een nieuwe beheerplan voor de drie heideterreinen in Ermelo, zijn verschillende Ermeloërs een petitie gestart voor hun viervoeters, want ze willen de Groevenbeekse heide niet opgeven als hondenlosloopgebied.

1 reactie

  • Dick De With

    1 week geleden
    De overlast door loslopende honden is deels te wijten aan het afschaffen van de hondenbelasting door het huidige gemeentebestuur. Een mogelijke oplossing is de herinvoering van deze belasting en de opbrengsten besteden aan het opruimen van uitwerpselen ( ook in het buitengebied) en inrichten van de Groevenbeekse heide tot hondenuitlaatplaats. Volgens de boswachter is dit natuurgebied toch niet meer te redden.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe