Verkeersinfarct rondom knooppunt Hattemerbroek voorbij

Update & videoHet verkeersinfarct veroorzaakt door twee ongelukken bij knooppunt Hattemerbroek is voorbij. Tegen 10.00 uur waren de files opgelost.

Een kettingbotsing op de A50 bij Hattem vond tegen 06.45 uur plaats, vlak na het knooppunt Hattemerbroek in de rijrichting Apeldoorn. Zes auto's waren betrokken bij de kettingbotsing. Één inzittende werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Twee rijbanen werden vanwege de hulpverlening en de bergingswerkzaamheden lange tijd afgesloten. Vanuit Meppel naar knooppunt Hattemerbroek ontstond een lange file. op het hoogtepunt bedroeg die file zo’n 20 kilometer. Verkeer kon op de A50 bij Hattem via de vluchtstrook passeren. Vanuit Heerde richting knooppunt Hattemerbroek ontstond een kijkersfile.

Tweede ongeluk

Tegen 08.00 uur vond vlakbij het knooppunt Hattemerbroek opnieuw een ongeluk plaats, op de A28 tussen het klaverblad en Zwolle. Twee rijstroken gingen vanwege het ongeluk enige dicht. Vanuit alle rijrichtingen naar knooppunt Hattemerbroek ontstond vervolgens file. Ook op de binnenwegen rondom het verkeersknooppunt was daarna druk. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van beide ongelukken.

Eerder op de ochtend ging het enkele kilometers verderop ook al mis. Een auto werd afgelopen nacht op de N50 gesandwicht door twee vrachtwagens.

Volledig scherm
In totaal hadden zes auto's schade opgelopen bij de kettingbotsing op de A50 bij Hattem © Stefan Verkerk / News United
  1. Puttens schoolbestuur is niet bang voor uitspraak rechter over subsidie: ‘we hebben het nooit ontvangen’
    PREMIUM

    Puttens schoolbe­stuur is niet bang voor uitspraak rechter over subsidie: ‘we hebben het nooit ontvangen’

    Hoe de hoogste rechter ook oordeelt, René Hubregtse maakt zich geen zorgen over het voortbestaan van 'zijn’ scholen. De bestuurder van schoolvereniging CNS Putten heeft vandaag een geruststellende brief naar de ouders laten uitgaan. Aanleiding was het artikel dat er mogelijk vijf ton moet worden terugbetaald aan onderwijsminister Arie Slob. ,,Het is hooguit 143.000 euro, de rest van de subsidie hebben we nooit ontvangen.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe