Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vermoedelijke brandstofdief loopt brandwonden op

Boontje komt om zijn loontje. Een man liep bij de diefstal van brandstof maandagnacht brandwonden op in Harderwijk, althans dat vermoedt de politie sterk. 

Rond half één in de nacht trof de politie de verdachte aan. Het was een bekende man voor de agenten. De verdachte werd in het verleden aangehouden voor auto-inbraken en eveneens het stelen van brandstof.

Bij een verkeerscontrole hielden agenten hem per toeval staande. De verdachte had een arm met brandwonden en zijn wimpers en plukken van zijn haar waren verschroeid. Het vermoeden dat hij opnieuw brandstof aan het stelen was, groeide toen er in zijn auto een brandstofslang en een elektropomp werd aangetroffen. Attributen waar je relatief makkelijk brandstof mee kan ontvreemden.

,,In het ziekenhuis wordt onderzoek gedaan naar zijn derde-graads-brandwonden. En we doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder ze ontstonden'', zo laat wijkagent Jelle van Heerikhuize weten. Als mensen in de omgeving van Apeldoorn en Harderwijk een lege tank aantreffen hoort de politie dat graag. ,,Dat zal mogelijk op de brandstofdiefstal kunnen duiden.''

Veluwe