Vernieuwd team Harderwijk grijpt Veiligheidsdag aan om extra duikers te werven (zodat Heerde kan stoppen)

videoNa drie afgelastingen door corona werd zaterdag dan toch de Veiligheidsdag bij de brandweerkazerne in Harderwijk gehouden. Een dag waarop de hulpdiensten mensen hopen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk, maar waar bij het duikteam extra druk op lag. Zodat het duikteam van Heerde opgeheven kan worden. 

 1. Sinterklaas blijft buiten onder de carport en draagt latex handschoenen: ‘Tweede jaar op rij drama’
  PREMIUM

  Sinter­klaas blijft buiten onder de carport en draagt latex handschoe­nen: ‘Tweede jaar op rij drama’

  Dit jaar geen heerlijk avondje bij een knapperend haardvuur voor Sinterklaas en zijn pieten, als ze er dit weekeinde op uit gaan om verwachtingsvolle gezinnen van cadeaus te voorzien. Op de Veluwe wordt sinterklaas coronaproof gevierd. De goedheiligman blijft aan de deur staan, of moet hij het doen met tochtige carports en koude garages. ,,Dan maar een extra sjaal om.’’
 2. Dit is waarom het duikteam van de brandweer in Harderwijk moet blijven (en in Heerde wordt wegbezuinigd)
  PREMIUM
  Video + Poll

  Dit is waarom het duikteam van de brandweer in Harderwijk moet blijven (en in Heerde wordt wegbezui­nigd)

  Verdwijnt het duikteam van de brandweer in Harderwijk, dan is bij een ongeval onder water in de gemeente Putten geen andere Gelderse duikploeg binnen een half uur aanwezig voor een reddingspoging. Ook verdwijnt dan de belangrijkste reddingsploeg voor de Randmeren. Het zijn redenen waarom de Antea Group in een tot nu toe geheim gehouden rapport adviseert om de duikploeg in Heerde te schrappen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe