De verpleegkundige leerde de patiënt kennen in de zorginstelling waar ze op dat moment als maatschappelijk werker werkte.
Volledig scherm
PREMIUM
De verpleegkundige leerde de patiënt kennen in de zorginstelling waar ze op dat moment als maatschappelijk werker werkte. © Carlo ter Ellen

Verpleegkundige uit 't Harde steelt 235.000 euro van demente patiënte en krijgt beroepsverbod

Meer dan 235.000 euro troggelde D.V. uit ‘t Harde af van een demente vrouw, die ze tijdens haar werk bij een zorginstelling had leren kennen. Eerder kreeg ze al een werkstraf van 240 uur en moest ze het volledige bedrag terugbetalen. Nu mag ze van de tuchtrechter ook haar beroep als verpleegkundige niet meer uitoefenen, om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.

10 reacties

 • G.J Mek

  3 maanden geleden
  Bij mijn in de straat woont er ook een die ook in de zorg die niet te vertrouwen is. Die is recent nog op tv is geweest.
 • Annet Grafhorst

  3 maanden geleden
  Ik vind 240 uur taakstraf echt een lachertje... schandalig!
 • Winny lieverst

  3 maanden geleden
  Mijn moeder is ook al haar sieraden kwijtgeraakt in het verzorgingshuis, nadat ze nieuwe had aangeschaft na inbraak in haar oude woning. Misselijkmakend m, flink straffen die handel.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Ze zal ook moeilijk aan een VOG ( verklaring omtrent gedrag) komen en daar vragen zorgaanbieders ook vrijwilligers om.
 • P. Bloemheuvel

  3 maanden geleden
  Waarom geen gevangenisstraf? En deze vrouw blijft coachen?? Waar?
 1. Steeds meer Veluwse schoolkinderen hebben steuntje in de rug hard nodig: ‘Ik heb brugklasser leren fietsen’
  PREMIUM

  Steeds meer Veluwse schoolkin­de­ren hebben steuntje in de rug hard nodig: ‘Ik heb brugklas­ser leren fietsen’

  Steeds meer kinderen in Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde raken op school in het nauw door financiële problemen thuis. In drie jaar tijd zijn al bijna 700 aanvragen voor hulp binnen gekomen bij de Stichting Leergeld Randmeren. In die periode hebben vrijwilligers pijnlijke situaties gezien. ,,Ik heb een meisje dat via ons een fiets kreeg leren fietsen.’’