Blikjes in de supermarkt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Blikjes in de supermarkt. Foto ter illustratie. © Michel van Bergen

Verzet uit Emst tegen verzoek bedrijfsleven om uitstel statiegeld op blikjes: ‘Zo moeilijk kan het niet zijn’

De voorzieningenrechter van de Raad van State maakt eind volgende week bekend of een miljoenendwangsom gaat tikken als er op 1 januari 2023 geen werkend systeem is voor statiegeld op drinkblikjes.

8 reacties

 • Dirk Brinkman

  2 weken geleden
  Waarom zo moeilijk, in Duitsland is het heel normaal statiegeld op blikjes . Dan kan hier toch ook makkelijk ingevoerd worden.
 • Wilbert Boekholt

  2 weken geleden
  Ik heb een paar honderd blikje legen blikjes bier opgestapeld in de schuur. Benieuwd wanneer de statiegeld voor wordt ingevoerd.
 • Roy Otters

  2 weken geleden
  Onzin ! Gewoon invoeren en dar scheelt afval ! Simpel en t systeem is al klaar word in t buitenland al gebruikt
 • WILMA Bunschoten

  2 weken geleden
  Ben alleen benieuwd hoe je die blikje aan moet leveren, hoop niet dat als er een deukje inzit de machine hem dan niet meer pakt. Ik heb thuis alleen maar blikjes dus ben erg benieuwd hoe en wat.
 • Roel Akkerman

  2 weken geleden
  15 cent gaat niet helpen om het slingeren van blikjes te voorkomen. Maar toch fantastisch bedacht om ook deze kosten op de consument af te wentelen. Als in Den Haag een bonnetje gevonden moet worden dan weten ze het niet te vinden maar een sluitende administratie van hoeveel koeien een blikje opvreten dat weten ze dan weer wel. 🤷🏻‍♂️
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”