Een van de volwassen wolven in Park De Hoge Veluwe. Beelden van de welpen die er rondlopen zijn (nog) niet openbaar gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de volwassen wolven in Park De Hoge Veluwe. Beelden van de welpen die er rondlopen zijn (nog) niet openbaar gemaakt. © Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vierde wolvenroedel in Nederland: welpen in Park de Hoge Veluwe. ‘Ons probleem wordt alleen maar groter’

met videoNederland is een vierde wolvenroedel rijker. Dat meldt de Zoogdiervereniging, die onderzoek doet naar wolven in Nederland. Glenn Lelieveld van de vereniging bevestigt dat er welpen rondlopen op het terrein van Nationaal Park De Hoge Veluwe.

27 reacties

 • wilma aalvanger

  5 dagen geleden
  Triest dat mensen denken dat hij hier hoort. De boswachter vertelde dat in gebieden waar de wolf is, de hertenstand al met meer dan de helft is afgenomen. Straks zijn we ons wi,d kwijt. Vroeger liepen hier dinosaurusssen, die wil je ook niet terug.
 • Wilbert Boekholt

  1 week geleden
  Ik vind dat hij in Nederland thuis hoort en dat hij/zei de wild stand in evenwicht houd. Zo krijg je geen overtollige dieren in de achtertuin!!!
 • Jules Vismale

  1 week geleden
  @Wim Jansen, ik heb de afgelopen tijd eens goed op de televisie, de krant en op het internet in de gaten gehouden wat voor een geweldige "verrijking' een overbevolkt Nederland vol met mensen is! Er gebeuren hier namelijk zoveel verkeersongelukken, gewelduitbarstingen, criminele activiteiten, schietpartijen etc. onder ons dat de wolf nog zou gaan denken dat wij een verkeerde schepping van de natuur zijn! Wij mensen zijn tenslotte het eigendom van Nederland en beslist niet andersom!
 • Wim Jansen

  1 week geleden
  We hebben 100 jaar geleden, met succes, de wolf uitgeroeid omdat die hier niet hoort. En nu zou het een verrijking zijn?? De enige oplosing is de jacht vrijgeven, liefst zo snel mogelijk. Er is hier geen plaats voor dit soort dieren.
 • s meulmeester

  1 week geleden
  De wolf is van harte welkom!! Ik vind het fantastisch! De moeflon is een excoot en dat is de wolf niet.

Veluwe